SPÖKVANDRING MED SKÅDESPEL

Möt dem som inte vill vila i frid. De som vill göra sig sedda och hörda för varje levande själ som vågar vandra längs gränder och torg.
Hos oss möter du vålnaderna ansikte mot ansikte! Bödeln Jürgen Homuth, konungamördaren Anckarström och många fler! Hör deras släpande steg, deras tunga andetag i kylan och de fruktansvärda hostningarna från den svarta döden som drar i gränderna...

Låt den elegante Greven ta med er på en kuslig spökvandring genom Gamla stans spöklika gränder och torg! Följ med på en spännande tur och möt människor från en länge förgången tid, såsom bödeln Jürgen Homuth, pestdoktorn och konungamördaren Jacob Johan Ankarström.

Vår spökvandring bjuder på skickligt skådespel och berättelser om Stockholms missöden där du får lyssna till spännande och kusliga spökhistorier bland Gamla Stans kyrkor, torg och gränder. Karaktärer från Stockholms historia gestaltas och får liv igen.

Spökvandringarna är en utmärkt upplevelse för familjer med barn som gillar kusligheter, för den historieintresserade eller för företagsgruppen! Vanligt är att gå på en upplevelsetur hos oss innan en middag eller julbord på restaurang.

Ni är även varmt välkomna att höra av er för en privatguidad vandring på valfri tid och datum! Kontakta gärna oss så kan vi ordna en oförglömlig upplevelse för släkten, vännerna eller företaget.

Bödeln Jürgen Homuth inväntar de dömda på Stortorget...

Vår spökvandring är en historisk vandring. Alla spöken, vålnader och berättelser har historisk förankring och har berättats av folket i staden i århundraden. Bödeln, vita frun och pestdoktorn har alla funnits i livet, och vi förtäljer endast deras historia. Sedan är det upp till Er om ni tror på dem eller ej...

Vi vill även betona att även fast de flesta barn tycker att vår spökvandring är fantastisk och flera barn till och med vill prata och skoja med spökena finns det även barn som inte uppskattar spökerier. Vi gör vårt bästa för att turen ska bli en så rolig och spännande upplevelse som möjligt för alla, men det är svårt för oss att i förhand veta hur pass lättskrämda vissa barn är. Ni är självklart välkomna att kontakta oss om frågor uppstår.

Ni kan boka via Ticketmaster nedan, eller direkt via oss om så önskas via vår egna bokningstjänst. På Ticketmaster tillkommer en mindre serviceavgift per biljett.

Med hänsyn till corona-pandemin har vi minskat gruppstorlekarna och rör oss i första hand i större gränder och torg för att kunna hålla avstånd inom gruppen.

KUNDRECENSIONER

Tack för en mycket proffsig, intressant, rolig och kuslig vandring. Ni lyckades skrämma upp ett gäng som normalt sett inte är lätta att skrämma upp. Och då skedde vandringen mitt på ljusa dagen vilket gör det ännu mer imponerande! Till slut hoppade vi till av bara flygande löv! :) Förutom att vi blev uppskrämda så fick även lära oss mycket intressant historia genom att gå runt i Gamla stans vackra gränder. Tack för en upplevelse vi sent kommer glömma! / Kollegor på kick-off

"

- Sofia med kollegor från Talita Sverige, 22 september 2020

Kindstugatan, Stockholm, Sverige

©2019 by Historiska Vingslag. Alla rättigheter reserverade.

  • YouTube - Vit Circle