top of page
107512479_315580446281532_565753182449911.jpg

SPÖKVANDRING STOCKHOLM

Finns spöken, egentligen? Många menar på att det är den egna fantasin som spelar en ett spratt. Vår spökvandring i Gamla stan kan dock tala om en helt annan verklighet där Stockholms vålnader från förr går igen!

Upplev historiska vingslag under en spökvandring i Stockholm 

Ge dig ut på en spännande upptäcktsresa där tiderna är förgångna, människorna likaså i tidens tecken med en spökvandring i Stockholm. En stad fylld med historiska ögonblick och där du kan uppleva historiens vingslag när du vandrar i den. Staden är fylld av de som inte kunnat gå vidare och som stannat kvar för att berätta om sina upplevelser under en tid som såg helt annorlunda ut mot den vi lever i. En vandring där du möter historiska personer och även de som glömts bort av historien. Människor som under sina liv påverkade landet men också de som levde sina liv i skymundan.

 

När klockan slår och tiden går blickar guiden mot uret och höjer sin stämma lever gamla stan på nytt! Då spelar historien framför oss som om den vore idag med ett interaktivt skådespel kan du under din spökvandring i Stockholm uppleva hur människor levde och få en större insikt i hur de tänkte. Stockholm är fylld med historiska ögonblick som format land och stad men som också påverkat de som bott i staden. Liv som förändrats och påverkats av de ögonblicken i stadens historia. Pest, krig, mord och mycket annat har skett som lämnat invånarna i chock och gjort att de inte kunnat lämna jordelivet. 

Spökvandring av Historiska Vingslag

Jacob Johan Anckarström är klädd till operan...

Möt en helt annan tid under din spökvandring i Stockholm 

Tiderna förändras och Stockholm har under århundradena förändrats på många sätt. Människorna som levde i staden finns dock fortfarande med oss. De har stannat kvar för att berätta om sina öden och hur de levde. Möt de här människorna under din spökvandring i Stockholm och få en inblick i hur det var att leva här. Upplev de historiska vingslagen i ett möte med historiska personer som Bödeln Jürgen Homuth, konungamördaren Jacob Johan Anckarström och många fler som förändrat landet och staden.

 

Det är en upplevelse som du inte kommer att glömma oavsett om ni är en samling vänner, en familj eller en tokig och brokig företagsgrupp kommer ni vara mycket nöjda över er upplevelse med oss! Vår spökvandring passar alla. Stockholms historia fängslar både man och kvinna, liten som stor.

Vi är två bröder som tillsammans driver Stockholms enda spökvandring med skådespel. Går du med oss kommer du att möta alla karaktärer som präglat Gamla stans historia. Vi samlas på Köpmantorget - där den tappre Sten Sture i form av St Göran måttar slaget i högsta hugg mot draken.

Vi guidar ofta privata sällskap på oförglömliga vandringar så är ni intresserade av att få er alldeles egna spökvandring tveka inte att höra av er till oss!

En pestsmittad patient i Gamla stan

En pestsmittad krake i Gamla stan

Vi erbjuder två bokningsalternativ, antingen direkt via vår egna bokningstjänst eller ticketmaster. Kusligt välkomna!

KUNDRECENSIONER

Stort TACK för spökvandringen i fredags (25/3). Vilken upplevelse!! Det var spännande, överraskande, lärorikt, roligt och trovärdigt. Lyckat koncept med fängslande historier, framförda av kunniga, vältaliga och engagerande guider som bjöd på ett fantastiskt skådespel i Gamla stans gränder. Vi hade en riktigt trevlig kväll. Supernöjda! Vi rekommenderar varmt denna vandring, året om. Hälsningar Carola & Sös

- Carola med kolleger, 25 mars 2022

bottom of page