top of page

FRÅGOR OCH SVAR

Varifrån utgår vandringarna?
Vi samlas och utgår från Köpmantorget vid statyn St Göran och draken.

Hur lång är vandringen?
Vandringen är ca. 1 timme och 10 minuter lång. Det kan variera något beroende på gruppstorlek, framkomlighet och händelser på vår färd.

Vilka tider gäller?
Det är olika för olika dagar, men vanligen råder fredagar 19:30 och för lördagar 17:30.

Hur hittar man?
Enklast är att använda Google maps och slå in Köpmantorget. Vi har även en karta här under fliken Kontakt. Den visar vår lokal, men samlingsplatsen ligger alldeles i närheten åt nordöst.

Min biljett slukades av en frukstansvärd drake på Brunkebergsåsen. Är jag välkommen ändå?
Jadå det är ett vanligt inslag, så guiden kan lätt kolla upp er bokning på hemsidan istället.

Kan jag köpa biljett på plats? Jag tampades nämligen med ulvar i skogarna på Norrmalm och hörde plötsligt en ljuv stämma ropa "Spökvandring" borta vid Gamla stan.

Ja i mån av plats (vilket oftast finns) är du varmt välkommen att lösa biljett på plats.

Hur mycket historia innehåller vandringen?
Vandringen innehåller mycket historia. Alla spöken har en historisk bakgrund och har en gång levat. Deras historia måste förtäljas för att förstå dem. Dessutom är historien i sig ofta kuslig.

Hur pass barnvänlig är vandringen?
De flesta barn finner våra vandringar kusligt spännande och roliga, men det har funnits några få som inte har uppskattat folk i mask till operan eller en bödel iförd huva. Barn kan dessutom jaga upp varandra, så är det en som gråter kan det i värsta fall skrämma upp andra barn.

I slutändan känner ju föräldrar sina egna barn bäst och kan bedöma utefter det hur pass lämpligt det är att ta med den yngsta herrn/frun på en spökvandring. Vi brukar säga en ungefärlig åldersgräns vid 10 år, men som sagt skiljer det sig mycket från barn till barn.
Ni får gärna kontakta oss om några frågor uppstår.

Hur anpassas vandringen så att alla ska finna den underhållande?

Vi samspelar mellan guide och skådespelare under vandringens gång för att få in såväl kusligheter som humor och underhållning på bästa vis. Vi ämnar att få alla att delta i upplevelsen med riktat skådespel, frågor och skämt. Barn och vuxna får möjlighet att prata med spökena och guiden i alla gränder och torg. Ni får gärna läsa våra recensioner nedan om hur gäster har upplevt våra vandringar tidigare.

Vilken klädsel förordas?

Vi är ute under lite drygt en timme, så utefter väder bör man klä sig varmt och vindtätt. Att tänka på är också att hela Gamla stan är kullerstensbelagt, så välj terrängskor före klackskor.

Innehåller vandringen någon rast med möjlighet till att vätska upp/vätska ur eller förstärka klädsel?
Nej, därför att olika sällskap har olika tider att passa efteråt. Se därför till att utföra era behov innan vandringen.

Slutligen, vad är er hemlighet?

Likt vin blir även spöken bättre med tiden. Dessutom blir man rätt hård av att hålla till på Kindstugatan (Käftsmällargatan på gammeltyska). 😎

KUNDRECENSIONER

Stort TACK för spökvandringen i fredags (25/3). Vilken upplevelse!! Det var spännande, överraskande, lärorikt, roligt och trovärdigt. Lyckat koncept med fängslande historier, framförda av kunniga, vältaliga och engagerande guider som bjöd på ett fantastiskt skådespel i Gamla stans gränder. Vi hade en riktigt trevlig kväll. Supernöjda! Vi rekommenderar varmt denna vandring, året om. Hälsningar Carola & Sös

- Carola med kolleger, 25 mars 2022

bottom of page