top of page
107512479_315580446281532_565753182449911.jpg

SPÖKVANDRING GAMLA STAN

Följ med på en gastkramande spökvandring i Gamla stan! Hör till spännande historier om människor som har levat förr och möt spöken från en länge förgången tid!

Upplev spänningen på en spökvandring i Gamla stan 

Ge dig ut på nya äventyr och upplev något som både är spännande och unikt med en spökvandring i Gamla stan. Det är en historiefylld plats där många människoliv har påverkats och förändrats under historiens gång. Du har nu en möjlighet att möta några av de människor som trots deras länge förgångna tid fortsätter att påminna oss om deras närvaro. Människor som inte riktigt vill lämna jordelivet som förändrat Sverige och vars liv påverkats av historiska händelser. Ett möte med dessa själar ansikte mot ansikte! Viskandes bakom er rygg, frustande kalla andetag som får nackhåret att resa sig och släpande steg runt grändens hörn. Som berättar historien och väntar på dig under din spökvandring i Stockholm. Ta med dig vänner eller familj och möt dessa själar som inte kunnat lämna det jordiska planet utan som stannat kvar för att berätta om vad som hände dem i deras liv.

Det är ett interaktivt skådespel som du inte har chansen att uppleva på någon annan plats än i de äldsta delarna av Stockholm. Där vi arbetar hårt för att erbjuda skickligt interaktivt skådespel som får Gamla stans historia att levandegöras framför er.  En stad med en rik historia där många händelser har påverkat hur vår egen tid ser ut. Upplev möten med personer du känner till som kungamördaren Anckarström som just har utfört illdådet på den Kungliga Operan. Men också de okända individerna som varit en del av historiens vingslag, Bödeln som träder in på Stortorget med yxan över axeln och krakar som just har smittats med den fruktansvärda svarta döden.  

Vi tar dig tillbaka till en annan tid under spökvandringen 

Stockholms historia består av händelser som format landet men också stadens utveckling. Individer som gjort ohyggliga saker och sjukdomar som spridits. En stad fylld med spöken som inte kunnat lämna jordelivet utan som finns med oss varje dag. Vi rekommenderar att gå vår spökvandring i Stockholm som en helhetsupplevelse för hela familjen, som en spännande aktivitet för vännerna eller en äventyrslysten företagsgrupp! Möt de individerna som inte kunnat gå vidare. De som har något att berätta för dig om hur det var i Stockholm under en annan tid än den vi lever i idag. Ett möte du inte kommer att glömma och som visar hur vårt land såg ut för länge sedan. Vi kan garantera er att ni inte kommer se på Gamla stan på samma sätt efter att ni deltagit med oss.

Hör gärna av er för att boka en privat vandring hos oss. Då får ni en helt egen upplevelse med en guide som leder er igenom Gamla stan och dess fängslande historia!

DSC_0577.JPG

Bödeln Jürgen Homuth

Se våra tillgängliga evenemang och boka på vår bokningstjänst nedan.

KUNDRECENSIONER

Stort TACK för spökvandringen i fredags (25/3). Vilken upplevelse!! Det var spännande, överraskande, lärorikt, roligt och trovärdigt. Lyckat koncept med fängslande historier, framförda av kunniga, vältaliga och engagerande guider som bjöd på ett fantastiskt skådespel i Gamla stans gränder. Vi hade en riktigt trevlig kväll. Supernöjda! Vi rekommenderar varmt denna vandring, året om. Hälsningar Carola & Sös

- Carola med kolleger, 25 mars 2022

bottom of page