top of page

SPÖKVANDRING MED SKÅDESPEL

Möt dem som inte vill vila i frid. De som vill göra sig sedda och hörda för varje levande själ som vågar vandra längs gränder och torg.
Hos oss möter du vålnaderna ansikte mot ansikte! Bödeln Jürgen Homuth, konungamördaren Anckarström och många fler! Hör deras släpande steg, deras tunga andetag i kylan och de fruktansvärda hostningarna från den svarta döden som drar i gränderna...

Låt den elegante Greven ta med er på en kuslig spökvandring genom Gamla stans spöklika gränder och torg! Följ med på en spännande tur och möt människor från en länge förgången tid, såsom bödeln Jürgen Homuth, de som drabbats av pesten och konungamördaren Jacob Johan Ankarström.

 

Vår spökvandring bjuder på skickligt skådespel och berättelser om Stockholms missöden där du får lyssna till spännande och kusliga spökhistorier bland Gamla Stans kyrkor, torg och gränder. Karaktärer från Stockholms historia gestaltas och får liv igen.

Spökvandringarna är en utmärkt upplevelse för familjer med barn som gillar kusligheter, för den historieintresserade eller för företagsgruppen! Vanligt är att gå på en upplevelsetur hos oss innan en middag eller julbord på restaurang.

Vandringen är vanligen 1 timme och 10 minuter lång.

Ni är även varmt välkomna att höra av er för en privatguidad vandring på valfri tid och datum! Kontakta gärna oss så kan vi ordna en oförglömlig upplevelse för släkten, vännerna eller företaget.

DSC_0577.JPG

Bödeln Jürgen Homuth inväntar de dömda på Stortorget...

Vår spökvandring är en historisk vandring. Alla spöken, vålnader och berättelser har historisk förankring och har berättats av folket i staden i århundraden. Bödeln, vita frun och pestdoktorn har alla funnits i livet, och vi förtäljer endast deras historia. Sedan är det upp till Er om ni tror på dem eller ej...

Vi vill även betona att även fast de flesta barn tycker att vår spökvandring är fantastisk och flera barn till och med vill prata och skoja med spökena finns det även barn som inte uppskattar spökerier. Vi gör vårt bästa för att turen ska bli en så rolig och spännande upplevelse som möjligt för alla, men det är svårt för oss att i förhand veta hur pass lättskrämda vissa barn är. Ni är självklart välkomna att kontakta oss om frågor uppstår.

Ni kan boka direkt via vår egna bokningstjänst här på hemsidan eller på Billeto. På Billeto tillkommer en liten serviceavgift per biljett.

KUNDRECENSIONER

Stort TACK för spökvandringen i fredags (25/3). Vilken upplevelse!! Det var spännande, överraskande, lärorikt, roligt och trovärdigt. Lyckat koncept med fängslande historier, framförda av kunniga, vältaliga och engagerande guider som bjöd på ett fantastiskt skådespel i Gamla stans gränder. Vi hade en riktigt trevlig kväll. Supernöjda! Vi rekommenderar varmt denna vandring, året om. Hälsningar Carola & Sös

- Carola med kolleger, 25 mars 2022

bottom of page